Tijdschrift
NEDERLANDSE VERENIGING VOOR HET POPPENSPEL - UNIMA CENTRUM NEDERLAND


WP, Wereld van het Poppenspel


De WP is een vakblad voor liefhebbers en poppenspelers. Het is een uitgave van de NVP (Nederlandse Vereniging voor het Poppenspel)-UNIMA. Het blad werd in 1955 voor het eerst gepubliceerd onder de titel Wij, Poppenspelers. Sinds 2003 draagt het de naam Wereld van het Poppenspel.
WP wordt sinds 2010 uitgegeven in full colour en verschijnt vanaf 2015 vijf keer per jaar, waarvan één dubbelnummer. Naast het tijdschrift verschijnt ongeveer maaandelijks een nieuwsbrief met korte berichten. ISSN: 871-4161


Inhoud


Het magazine stelt zich ten doel alle geïnteresseerden – professioneel, amateur en liefhebber - te informeren over de ontwikkelingen van het object- en poppentheater en aangrenzende disciplines in Nederland en Vlaanderen. Ook bericht het over evenementen en de internationale poppentheaterwereld.
Het magazine brengt recensies, boekbesprekingen, essays, columns en rubrieken over (inter)nationale festivals en gebeurtenissen. WP informeert over en doet verslag van bestaande opleidingen en evenementen die verband houden met het vak. Ook zijn er in het blad artikelen te vinden over de historische ontwikkeling van het genre en worden uiteenlopende aspecten van de discipline belicht. Zo komen maatschappelijke aspecten als kunsteducatie, therapie en community art aan bod.
Redactionele bijdragen voor WP kunt u sturen naar de redactie redactie@poppenspelers.nl


Gratis voor leden of een abonnement


Leden van de NVP-UNIMA krijgen het blad gratis. De WP verschijnt sinds oktober 2010 als tijdschrift in full color. Naast het tijdschrift verschijnt ongeveer maaandelijks een nieuwsbrief met korte berichten.
Geen lid? Neem dan een abonnement.


De nieuwe opmaak